×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 923
Сряда, 26 Април 2017 15:27

Нов „Зелен парк“ за град Царево

Оценете
(3 гласа)

Община Царево вече има подписан Договор за финансиране на проект „Зелен парк – природа, релаксация и туризъм в Царево и Къркларели” по Програма за трансгранично сътрудничество Интеррег – ИПП ТГС България – Турция 2014 – 2020. Проектът се изпълнява в партньорство с Дирекция на държавните хидротехнически съоръжения, гр.Къркларели, Р.Турция. Дейностите по проекта включват реконструкция на паркова зона към Парк Царево център втори етап, като ще бъде реновирана парковата зона между Лятната читалня и новата детска площадка на ул.Крайморска. Проектът включва изграждане на алеи, зони за отдих и развлечения - площадка за петанк, голяма шахматна дъска с фигури за децата, маси за игра на табла и шах за по-големите посетители на парка. След успешното осъществяване на проекта ще бъде обновена още една част от зелената система на Царево за радост на жителите и гостите на града. Целта на проекта е да се обособи атрактивно, модерно и обезопасено крайбрежно пространство, което ще съчетава възможности за отдих и забавление.

В рамките на проекта се предвиждат двустранни срещи между партньорите за откриване на дейностите по строителството и откриване на обновените обекти. Турските партньори ще обновят своя крайградска зона за пикник и развлечения близо до язовир Къркларели.

Проектът е на обща стойност 438 054,90 евро и се финансира на 100% от Програма за трансгранично сътрудничество Интеррег – ИПП ТГС България – Турция 2014 – 2020. Бюджетът за Община Царево е 205 785.43 евро.

Прочетена 2438 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево