×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 923
Понеделник, 27 Март 2017 10:50

ДФФ „Нестинарче“ със седем отличия от „Орфееви таланти“- Пловдив

Оценете
(1 глас)

ДФФ „Нестинарче“ гр. Царево взе участие в Националния музикално- фолклорен конкурс „Орфееви таланти“, който се състоя на 24,25 и 26 март в град Пловдив. Конкурсът е част от културния календар на Община Пловдив, а организатори са Български национален младежки фолклорен съюз и Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив. Участниците бяха оценявани от 25- членно жури с председател проф. акад. Милчо Василев – ректор на АМТИИ.

ДФФ „Нестинарче“ с ръководител г-жа Ставрева получи „Сребърната лира на Орфей“ за своето представяне. Солистите от формацията получиха отличия за всяка от възрастовите групи, в които се състезаваха. Първа награда за най- малката възрастова група взе Далия Цигуларова, която се състезаваше с около 60 участници. Във втората възрастова група, в която бяха включени около 100 изпълнители, Ирина Костадинова и Стефани Стоянова бяха отличени на първо място, а Росица Цигуларова и Петър Манолов заеха второ място. Солистът на формацията Георги Йовнов безспорно зае първото място в своята възрастова група.
Ръководителят на формацията г-жа Ставрева обобщи, че всеки един солист от ДФФ „Нестинарче“, който бе записан да се състезава със солово изпълнение, бе отличен от компетентното жури. Тези отлични резултати са  високата оценка за работата на странджанска изпълнителка с децата от Царево. Тя не пропусна да благодари на кмета на Община Царево за подкрепата, която децата получават.

Наградата за доброто представяне на децата бе участието им в грандиозния Гала концерт, който се състоя на 25 март от 20 часа при препълнена зала.

По време на участието си в Националния музикално- фолклорен конкурс „Орфееви таланти“ малките изпълнители отпразнуваха 13-ти рожден ден на формацията.

Прочетена 2899 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево