×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 923
Сряда, 07 Декември 2016 08:44

Царево празнува на Никулден

Оценете
(1 глас)

С литургия в двата храма започна празникът на град Царево– Никулден. На днешния тържествен ден бе открит и вторият етаж на Общинския исторически музей, където посетителите имаха възможност да видят експозиция „Етнография“, който онагледява историята на региона от началото на XX век.

В 10:00ч. Състезание по колоездене, организирано от клуб „Тракиец“и „Вело Царево“, събра малки и големи на крайбрежната алея. В колоезденето се включиха деца от 7 годишна възраст до ветерани.

След финала на състезанието празникът се премести на Рибарското пристанище, където бе прочетена заупокойна молитва, хвърлиха се цветя и венци в морето в памет на загиналите моряци и рибари.

За втора поредна година кметът на общината инж. Георги Лапчев награди личностите на 2016г., с принос в културата, спорта и благотворителността. Дамян Дамянов – хореограф на танцовия ансамбъл при НЧ „Георги Кондолов -1914“ бе награден за своя принос в областта на културата, председателят на ВК“Царево „ Енчо Христов, получи отличие за заслуги в спорта, а г-жа Мима Костадинова – председател на БЧК – Царево, прие наградата за благотворителност, който ще предаде на анонимен дарител, помагащ години наред за осъществяване на инициативите на общинската организация. Специални награди, осигурени от клуб „Вело Царево“, имаше за заелите първите места в състезанието по колоездене.

По покана на кмета Лапчев, за втора поредна година именници от община Царево, празнуващи на Никулден, се събраха за обща снимка на Пристанището.

Музикален поздрав към присъстващите отправиха мъжката и женската битова група към НЧ „Георги Кондолов 1914“, а изпълнителите на гръцки хитове „Ел Греко Бенд“ по традиция и тази година забавляваха празнуващите в морския град.

Прочетена 2353 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево