×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 923
Понеделник, 05 Декември 2016 16:38

Първо в град Царево грейна коледната украса

Оценете
(2 гласа)

От всички градове по Южното Черноморие в Царево най- рано засияха светлините на 12-метровата елха, които да стоплят душите на жители и гости и да донесат радост на малки и големи, зареждайки ги с настроение за предстоящите коледни празници.

На 2 декември вечерта тържеството на площада в гр. Царево бе открито със звуците на Общинския духов оркестър, а първото събитие по традиция бе старта наКоледния базар, организиран от ДГ „Ален мак“ . Уникални коледни украшения и вкусни кулинарни изкушения, приготвени от преподаватели и родители,  бяха предложени и тази година на посетителите. Освен традиционния базар присъстващите в студената декемврийска вечер имаха възможност да сгреят сърцата си като разгледат гостуващата изложба от Национален детски пленер „Странджанска дъга – Зунка“ на ДПП Странджа.

Тържественото събитието по запалване на коледните светлини започна с пристигането на Дядо Коледа, красивата Снежанка и две работливи джуджета. Настанявайки се на специално изработен за повода трон, белобрадият старец изслуша с интерес детските песнички и правилните отговори, които децата даваха на тематичните загадки, подготвени от водещия на събитието Васил Драганов. Коледен подарък и лакомство получи всяко дете, което присъстваше на празника, а учениците от III и IV клас на СУ „Никола Йонков Вапцаров“ участваха във Весела пекарна, която произведе коледни бисквитки, раздадени на площада. След редица забавления и изненади дойде най- дългоочаквания момент, кметът инж. Георги Лапчев приветства присъстващите с добре дошли, пожела „Весели празници“ и подкани всички да участват в обратното броене, за да грейнат коледните светлини и да започне празничното настроение. Тази година броят на лампичките, украсяващи елхата и центъра на града, наброява 10 000, а в момента, в който светлините бяха запалени, всички присъстващи притаиха дъх и се насладиха на красотата, която се разкри. За стилен завършек на празничната програма бе организирана запомняща се заря, а нежните звуци от музикалните инструменти на група „Мистик““  огласиха празнично осветения площад на морския град. Освен за най- малките условия за забавление имаше и за техните родители, които имаха посетиха коледните къщички, предлагащи обичайните за сезона кулинарни изкушения, греяно вино, както и ръчно изработени продукти от местни автори.

Прочетена 2053 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево